Dayton Lastiklerine Genel Bakış

Binek otomobiller, hafif kamyonlar ve kamyonetler için yaz lastikleri üreten bir Amerikan ekonomi lastikleri markası. Dayton lastikleri , girişimci John C. Hooven tarafından kurulan 1905 yılında faaliyete geçti. Şu anda dünyanın en büyük lastik üreticisi olan Japon Bridgestone şirketine ait.

Önemli tarihler:

1905 – Ohio, Hamilton’da Dayton Rubber Company’nin kuruluşu
1906 – Bahçe hortumları, yağmurluklar, vanalar ve kauçuktan yapılmış diğer ürünler dahil olmak üzere üretim başlangıcı
1908 – İlk Dayton otomobil lastiklerinin tasarımı
1923 – İlk düşük basınçlı Dayton lastiği, Thorobred Cord modeli
1934 – Sentetik kauçuktan yapılan ilk Dayton üretim lastiği
1960 – Dayton Tire, adını Dayco olarak değiştirdi ve Dayco Corporation’ın bir parçası oldu
1961 – Firestone Dayton Tire firmasını Dayco ile devraldı; orijinal isme geri döner
1988 – Dayton, Firestone ile birlikte Japon Bridgestone şirketi tarafından satın alındı.
1992 – Kamyonlar için ilk Dayton lastikleri üretildi
2015 – Ekonomi segmentindeki en önemli Bridgestone markası haline gelen yeni bir Dayton lastikleri serisi.

İlginç gerçekler:

1910’larda üretilen ilk Dayton binek otomobil lastikleri, “Lastik sorunlarından kurtulmak isteyen adama” sloganıyla ilan edildi.

1973’ten beri Leon, Dayton markasının sembolü ve maskotu; Chick Noreau adlı bir çalışan tarafından icat edildi. Leon, Dayton lastiklerinin reklamını yaptı ve 1970’ler ve 1980’lerde Amerika Birleşik Devletleri’nde Mickey Mouse ile karşılaştırılabilecek çok tanınan bir simge haline geldi.

Tennessee merkezli lastik üreticisi Nashville’in CEO’su ve başkanı Gary Garfield’e göre, Dayton markasının geleceği Bridgestone’da belirsiz.
Bridgestone, geçen yıl Dayton markalı kamyon ve otobüs lastiklerinin satışlarını durdurdu ve şirket, markanın yolcu ve hafif kamyon tekliflerini yükseltme konusuna çok az önem veriyor, bunun yerine bayilere doldurulacak bir dizi dış kaynaklı marka sunmayı seçtiğini söyledi.


Bay Garfield, Bridgestone Invitational Dünya Golf Şampiyonası sitesi olan Akron Firestone Country Club’da bir basın brifinginde konuşan Bay Garfield, Dayton markasının gittiğini kesin olarak belirtmedi, ancak bunun bir olasılık olduğunu kabul etti.


Bay Garfield, “Markada hala biraz değer görüyoruz,” dedi, “ama fazla değil.”
Dayton markası, Quadra LE yolcu ve Timerline H / T ve A / T hafif kamyon / SUV lastikleri dahil olmak üzere yalnızca birkaç hattan oluşur. Şirket, Bridgestone, Firestone, Fuzion ve Primewell markaları için olduğu gibi marka için ayrı bir web sitesine sahip değildir.
Bridgestone 1988’de Firestone Tire & Rubber Co.’yu satın aldığında Dayton markasını aldı. Firestone ise 1961’de Dayton, Ohio merkezli Dayton Rubber Co. markasını lanse eden lastik işini satın alarak markayı satın almıştı.


Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Bridgestone, Lemans ve Gillette markalarını Çin yapımı Primewell markası gibi giriş seviyesi teklifler için aşamalı olarak kaldırarak ortak markalarını ayrıştırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir